Bir çok açıdan bugün bir işe başlamak tarihteki herhangi bir zamandan daha kolaydır. Bir başlangıcı piyasaya sürmenin maliyeti ve karmaşıklığı on yıl öncesi ile kıyaslandığında hızlıca düşmüştür.

Bundan böyle bir ofise, telefon sistemine veya iklim kontrollü sunucu odasına ihtiyacınız yoktur. Birçok durumda kendi işinizin bağlı olduğu ana yazılımı yazmayanihtiyacınız bile olmaz, sadece buluta depolama yaparsınız. Başlangıcın düşük maliyetine rağmen, kendi işinizi geliştirmek için sermaye bulmak hiç bu kadar kolay olmamıştı.

Bu yeni dinamik belirgin zorlukları doğurmuştur. Çünkü çevrimiçi bir işe başlamak çok ucuzdur ve birçok kişi yapmaktadır. Hatta keşfedilmemiş çevrimiçi fırsatı bulmak için zaman harcadıysanız, bu fırsatı bulmanın ne kadar zor olduğunu fark etmişsinizdir. Ve siz sadece kendi arka bahçenizdeki iddialı başlangıçlar ile rekabet etmiyorsunuz, tüm dünyadaki tutkulu başlangıçlar ile karşı karşıyasınızdır.

Bu rakiplerden bazıları coğrafi konumu nedeniyle düşük işletim maliyetine sahipken,diğerleri sponsorlardan ve risk sermayedarlarından büyük baskılar ile para artırır. Hata yapmamak için, internet dünyanın bildiği en büyük inovasyan odaklı fırsat patlamalarını temsil etse de, önemli zorluklarla birlikte geldiğini de unutmamalıyız.

11.03.2019 tarihinde Ayazağa Maslak Yerleşkesinde Marmara Üniversitesinden Dr. Arzu Baloğlu öğrencilerimiz ve mezunlarımıza akıllı başlangıç nasıl olmalı sunumunu paylaştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.