AVRUPA STANDARTLARINA UYGUN CV HAZIRLAMA EĞİTİMİ

Özgeçmiş hazırlamak ciddi bir emek ve zaman işidir. Detaysız, özensiz hazırlanmış, kendini iyi ifade edemeyen, yazım ve ifade hataları ile dolu, eksik bilgilerin yer aldığı özgeçmişler baştan kaybeder.

Günümüzde etkili hazırlanmış ve mesleki becerilerinizi ön plana çıkaran özgeçmiş, sizin bir adım daha öne geçmenizi sağlar.

Özgeçmişinizi şirket ve istenilen iş pozisyonunun özelliklerini düşünerek hazırlayın. Farklı pozisyonlar için, farklı özgeçmişler yazın.

Kişisel Bilgiler: Özgeçmişin ilk kısmında kişisel bilgiler yer alır: Ad-soyad, adres, telefon ve e-posta bilgileri…

Eğitim Durumu: Eğitim süreci, kurslar gibi tarih içeren bölümler kronolojik olarak en güncel olandan geriye doğru yazılmalıdır.

İş Deneyimi: İş deneyiminiz varsa kronolojik olarak en güncel olandan geriye doğru yazılmalıdır. Bu bölüme stajlarınızı da yazabilirsiniz

Sertifika ve Belgeler: Tamamladığınız kurs ve seminerlerden almış olduğunuz belgeleri (sertifika, katılım belgesi gibi) bu bölümde belirtiniz.

Kariyer Hedefi: Özgeçmişte bulunması zorunlu olmamakla beraber kariyer hedefi belirlemişseniz belirtebilirsiniz.

Başarılar: Kazandığınız bir burs, ödül, başarı ya da katıldığınız bir proje var ise başarınızı vurgulaması açısından önemli olup, bu bölümde yer verebilirsiniz.

Fotoğraf: İş başvurusu işlemleri için işletme tarafından özellikle belirtilmedikçe özgeçmişinizde fotoğraf bulunması gerekmemektedir. Fotoğraf istenmesi halinde ise son 6 ay içerisinde çekilmiş bir vesikalık fotoğrafınızın hazırda bulundurulması uygun olur.

İlgi Alanları: İlgi alanları, özel bilgiler ve niteliklerde sizi diğerlerinden ayırt edici olan etkinlikleri yazın. İşe alınmanız için fark yaratacaksa doldurun.

Referanslar: Referansınıza özgeçmişinizden bir kopya vererek referanslarınızda ona yer verdiğiniz konusunda haberdar edin. Birinci derece yakınlarınızı referans olarak göstermeyin.

08.04.2019 tarihinde Ayazağa – Maslak Yerleşkesinde Cihat Yanmış (İŞ-KUR) öğrencilerimiz ve mezunlarımızla Avrupa standartlarında nasıl bir cv hazırlanır üzerinde konuştu. Örnek uygulamalar yaptılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.