Duygu tasarımcısı: Genetik ve nano teknolojilerin gelişmesi ile yapılacak işin içeriği; Duygusal arka plan yaratılarak yaşanılacak duruma uygun duyguların belirlenmesi. Örneğin tüketim sırasında kullanıcının gerekli his ve duygulara sahip olmasını sağlayan uzmanlar.

Şehir çiftçisi: Büyük şehirlerin gökdelenlerin çatılarında tarımsal endüstriyel çiftlikler yapılacak bunları işletenler şehir çiftçileri olacak.

Çocuğun “Gelecekteki İmgesi” üzerine bir uzmanı: Çocuğun istekleri, ebeveynlerin yetenekleri ve fikirlerine dayanarak olası yaşam biçimi için eğitim programları ve oyunlar tasarlanarak yeteneklerinin ve becerilerinin gelişmesine yardımcı olur.

Vücut parçası imalatçısı: Hücre ve gen teknolojisindeki ilerlemelerden faydalanarak hasarlı, hastalıklı ve hatta eskimiş organların yerine yenilerini üreten uzmanlar.

Bilgi madencileri: Sınırsız bilgi üretme, yayma kapasitesi nedeniyle insanların, “neyi bilmek, neyi bilmemek gerekli, gerekli olmayanlar nasıl elenecek, asıl ve öncelikli olanlara nasıl erişeceğim?” sorularına yanıt vermeye yarayacak sistemlerle uğraşan uzmanlardır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.