Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık (İngilizce) Bölümü tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Su ile Yaşama Dair Tasarım Sempozyumu ile; mezunlarımız, özel sektörün önemli temsilcileriyle bir araya geldi.

Ayazağa – Maslak Yerleşkemizde, 9 – 10 Temmuz tarihlerinde düzenlenen sempozyum kapsamında, su ile entegre edilmiş mekanlardan, yüzer yapı modellerine kadar su ile birlikte düşünülmüş tasarım ve uygulama biçimleri tartışıldı.

Özellikle Mimarlık, İç Mimarlık, Endüstri Mühendisliği, denizcilik gibi alanları yakından ilgilendiren sempozyumda,  mezunlarımız için uluslararası network oluşturma ve zenginleştirme imkânı oldu. Mega yat üreticiliğinde dünya dördüncüsü ülkemizde, yüzer yapı modellerine ilişkin son gelişmeleri takip etmek isteyen Beykentliler, sempozyuma yoğun katılım gösterdi.

Sürdürülebilir bir yaşam için…

Tasarımcılar, mimarlar, mühendisler, sosyologlar, öğrenciler ve iklim değişikliğine duyarlı çözüm üretme ihtiyacı duyan herkesi suya odaklanan tasarımlarıyla birlikte, sürdürülebilir bir yaşam için düzenlenen sempozyumun başkanlığını, öğretim üyemiz Doç. Dr. İnanç Işıl Yıldırım yaptı.

Sempozyuma akademik konukların yanı sıra; Yüzer Mimarlık alanına odaklanmış, dünyaca ünlü Hollandalı mimarlık grubu waterstudio.NL’nin kurucusu ve baş mimarı Koen Olthuis da konuşmacı olarak katılım sağladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.