Sözlü iletişim konuşmayı ve dinlemeyi kapsayan etkileşimdir. Konuşma yoluyla etkili iletişim kurma yeteneği, iş dünyasında çok değerlidir. Sözlü iletişim şunlardır:

Kişisel tartışmalar, sunumlar, telefon görüşmeleri, konferanslar ve halka açık sunumlar, telekonferanslar veya video konferanslar görüşmeler.

Sözlü iletişim; açık, kesin, bilgilendirici ve dinleyicinin ihtiyaçlarına göre yapıldığında etkilidir. İletişimin sağlanması, için konuşmacının ses perdesini, hızını ve hacmini dikkate alması gerekir. Duruş, jest ve yüz ifadesi gibi sözel olmayan unsurlar da iyi sözlü iletişim becerilerini geliştirmede önemli faktörlerdir.

Sözlü iletişimin yazılı iletişime göre bazı avantajları vardır: Mesajın hem vericisine hem de alıcısına doğrudan cevap verebilme fırsatı verir. Sade dile izin verir mesajın daha iyi anlaşılması için sorular sorulabilir. Yakın temas olduğundan motivasyonu artırır.

17.04.2019 tarihinde Ayazağa-Maslak Yerleşkesinde Zekeriya Ateş (İdeasoft) öğrencilerimiz ve mezunlarımızla satışta kullanılan iletişim tekniklerinden sözlü iletişimi anlattı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.