Beykent Üniversitesi Mezunlar Derneği ile Lisansüstü Eğitim Enstitüsünün ortak projesi olan “Mezuniyet Sonrası Kariyer Çalıştayı” öğrencilerimizin yoğun ilgisi eşliğinde 16 ve 17 Mart 2022 tarihlerinde çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Alanında uzman ve kariyer basamaklarını hızla tırmanmış mezunların konuk olduğu 2 gün süren çalıştayda Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri olmak üzere farklı disiplin ve programları içerecek şekilde üç oturum yapıldı. Eğitimi devam eden veya mezuniyet sürecinde olan lisans öğrencilerimiz için yüksek lisans ve doktora alternatiflerinin değerlendirildiği çalıştayda, aynı zamanda alanında uzman konukların önerileri ile kariyer haritaları çizildi, çalışmak istedikleri sektörle ilgili uzman tecrübeleri aktarıldı. Akademisyenliği meslek olarak icra etmeyi düşünen lisans öğrencilerimize ise yüksek lisans sonrası doktora ve sanatta yeterlilik bölümlerinin içeriği tanıtılarak, gelecekle ilgili kısa bir projeksiyon yapıldı.

Uzman mezunlarımız, öğrencilerimize becerilerini ve niteliklerini tanımlamalarına ve bunların farklı kariyer seçenekleriyle nasıl eşleştiğini anlamalarına yardımcı olacak kariyer tavsiyelerinde bulundular. Belirli endüstrilere girmek için hangi becerilere ihtiyaç duyacakları hakkında deneyimlerini paylaştılar

Değişik sektörlerde çalışan mezunlarımız; öğrencilere başarının yarısının beceri ve nitelikleri olduğunu, diğer yarısının ise sorunları çözmek için farklı taktikler gerektiren iş yeri senaryoları hakkında ipuçları olduğunu belirttiler ve sektörlerin taktiklerini anlattılar.

Beykent Üniversitesi Mezunlar Derneği ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü olarak başarılarımızı, mezunlarımız ile öğrencilerimizin yeteneklerini ve becerilerini tatmin edici kariyerlere erişebilecekleri bir noktaya kadar geliştirmelerine yardımcı olduğumuz ölçüde değerlendirmeliyiz. Bu bilinçle,  benzer çalıştayların artarak devam etmesini diliyor yepyeni ufuk açıcı, birleştirici çalıştaylarda buluşmayı temenni ediyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.