Üniversitemizin Ayazağa Yerleşkesinde, stresle başa çıkmanın yollarına ilişkin seminer düzenlendi.

19 Şubat 2019’da düzenlenen seminerde, Tez Medikal Sağlık Turizm A.Ş’nin Müşteri İlişkiler Sorumlusu Mehmet Alnıak, Beykentli öğrencilerimiz ve mezunlarımızla bir araya geldi. ‘‘Stres nedir? Nasıl yönetilir? Başa çıkma yöntemleri nelerdir?’’ sorularına cevap aranan seminerde, pek çok konuda da bilgi alışverişi yapıldı.

HER STRES KÖTÜ DEĞİLDİR

Alnıak, stresin de türleri olduğunu belirterek, ‘‘Öncelikle her stres kötü değildir. Stres bazen ilham verir, enerjiyi artırır. Birçok birey de, bu pozitif stresi, aşırı eğlence ve spor türleri üzerinden yaşar. Örneğin, sıkı bir futbol takipçisi olmak gibi. Ancak stres etkisi çok güçlüyse, söz konusu durum pozitif olsa dahi, gerçek bir problem haline gelebilir’’ dedi.

ONU YÖNETMEYİ SEÇİN

Stresin nasıl yönetilmesi gerektiğine ilişkin ipuçları veren Alnıak, ‘‘Öncelikle gerilmenin ne olduğunu anlamak önemlidir. Stresle başa çıkmanın yolu, onu yönetmekten geçer. Sizin için strese kaynak olan durum, başkası için motive edici olabilir. Özetle, stresin kaynağını algılama biçiminiz, onu yönetmenizi sağlar’’ tavsiyesinde bulundu.

Alnıak, seminer sonrası, öğrenci ve mezunlarımızın, sorularıyla da keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.